Hoe lang ga ik erover doen?

Geen idee. Ik weet wel zeker dat ik het ga doorzetten. De manier van leren is interessant. De quizzen en projecten zijn uitdagend en passen bij mijn niveau.

Ik weet ook zeker dat ik niet leer om te leren. Met coding kun je jezelf natuurlijk ook vrij snel uitdagen. Bovendien schijnen er online ook allerlei coding challenges te zijn. Ik ga hier zeker ook nog wat dieper induiken.

Bij web development werk je ook met veel verschillende talen en tools. Bij de het Web Development Career Path dat ik volg bij Codecademy ga ik op dit moment globaal door o.a. HTML, CSS, JavaScript en React. Daarna volgt de verdieping.

Ondertussen kun je projecten doen. Dit kan alleen of met meerdere studenten. Projecten zijn er in allerlei soorten en maten. Tevens posten studenten op Slack nieuwe projecten of leggen aan hun medestudenten problemen voor.

Het is dus allemaal heel actief en praktisch. Ondertussen heb ik wel ontdekt dat ik de talen niet vloeiend hoef te spreken. De exacte ‘grammatica’ kun je altijd vinden op Google. Het gerucht is dat zelfs de meest ervaren developers zich helemaal suf googelen šŸ˜‰ 

Wel is het belangrijk dat ik, naast de theoretische studie, heel veel ga oefenen om de verschillende talen goed te kunnen toepassen.

Ik ga nu verder met CSS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.