Mijn eerste project.

Gisteren heb ik mijn eerste project afgerond in mijn Web Development Career Path bij Codecademy Pro.

Echt een geweldig gevoel!

Het project heeft als doel om zoveel mogelijk toe te passen wat ik tot-nu-toe heb geleerd over HTML en CSS.

  • HTML is de standaard programmeertaal voor websites
  • CSS is de programmeertaal voor de stijl van websites

De projecten bij deze opleiding zijn wat anders dan de oefeningen die je doet in de lessen. In de lessen heb je stap-voor-stap begeleiding. Bij een project krijg je een aantal vereisten waar het project, dat je gaat bouwen, aan moet voldoen. In dit geval een website met een spiekbriefje voor HTML.

Dit spiekbriefje ga ik natuurlijk heel veel gebruiken bij het bouwen van nieuwe projecten. Bij het leren van nieuwe dingen kan ik het, met mijn huidige kennisniveau, heel makkelijk uitbreiden en, op mijn eigen website, up-to-date houden.

Jullie mogen het natuurlijk ook altijd gebruiken! Het staat hier: Reference Cheat Sheet

Het was nog wel uitzoeken hoe ik de site kon plaatsen op de plek waar ook deze WordPress blog staat. Het is echter gelukt. In de toekomst kan ik ook hier alle komende project neerzetten. Ik kan dus gaan werken aan een mooie portfolio.

Het mooiste aan het werken aan zo’n project is dat je al je parate kennis in de praktijk kan toepassen.

Wat je nu echter ook heel goed leert is werkelijk van alles op internet opzoeken. Op een gegeven moment had ik wel 14 tabbladen in mijn browser open staan. Alle relevante lessen bij Codecademy stonden open, allerlei bestaande reeds cheat sheets van andere mensen en een stuk of wat resultaten van zoekopdrachten naar HTML Tags en CSS .class selectors.

Alle HTML en CSS code heb ik geschreven in een tekst editor. Bij Codecademy adviseren ze Atom en Visual Code Studio. Ik vind Visual Code Studio het fijnste werken.

Ik ga nu weer verder met Chrome DevTools en ik ga m’n eerste stappen zetten op het gebied van Javascript.

Fijne dag nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.