Tweede project & JavaScript.

Ik heb mijn tweede, zelfstandige, project bij Codecademy af! Het is weer een gecombineerde toepassing van HTML & CSS. Ook dit project is weer helemaal vanaf de grond opgebouwd in een text editor. Voor de HTML code hoefde ik niet eens zoveel op te zoeken. Bij CSS moet het verschil tussen Tags, Classes en id’s nog een beetje bij me landen. Ook het gebruik van lokale fotobestanden in zowel de HTML- als de CSS code was nog even uitzoeken. Het ‘relatieve pad’ is een begrip dat je even door moet hebben.

Het resultaat staat hier. Het is de website van Dasmoto’s Arts & Crafts. Een fictieve online handel in schilders benodigdheden.

Vrees niet, ik ga in deze blog niet elke keer een update geven van een nieuw project dat ik heb afgerond. Ik voeg wel alle projecten, die ik maak tijdens dit Career Path, toe op deze site. Je kunt ze vinden in het menu onder het kopje ‘Projecten‘.

Vandaag ben ik ook begonnen met het leren van JavaScript. Dit begint op het programmeren te lijken, zoals ik dat vroeger deed. De eerste lessen zijn om te smullen.  Alle coding concepten zijn aanwezig, zoals data types en build-in objects.

Wat ik ook begrijp is dat JavaScript echt de taal is van webbrowsers. Ik heb altijd gedacht dat het een beetje gemankeerde taal was. Het heeft zich echter ontwikkeld tot een krachtige, flexibele en snelle programmeertaal. Al zullen veel mensen zeggen dat het geen programmeertaal is, maar scripttaal is. Prima, hey, ik ben hier niet om op een soort hoog abstractieniveau over programmeertalen te denken. Ik ben hier om, op een hele praktische manier, een goede web developer te worden.

Daarom ga ik nu snel verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.