Carrièreswitch naar Web Development.

Waarom een carrièreswitch? Eigenlijk gewoon omdat ik weet dat ik dit altijd al wilde en het ik mezelf nu gun.

Ook nog op 49-jarige leeftijd? Ja, waarom niet? Ik game ook veel en dat doe ik ook als 49-jarige (voornamelijk Destiny 2, DCS en ARMA 3 😀). Net als hardlopen en een post-hbo-opleiding tot coach. Ik weet niet of het voor anderen een probleem is, maar voor mij in ieder geval niet. Er zijn hier heel veel stukken over geschreven op bijvoorbeeld Medium en Quora. De meeste schrijvers geven aan dat het geen probleem is.

Het idee is als je al beschikt over een bepaalde manier van denken, dat je deze heel goed kan gebruiken bij web development en/of programmeren. De manier van denken is de manier die ik in Marketing & Communicatie ook toepas, zoals:

  • Focus op de essentie
  • Van complex naar behapbare stukjes
  • Grote hoeveelheden informatie kunnen verwerken
  • Overeenkomsten en patronen kunnen herkennen
  • Efficiënte routines

Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met JavaScript. Ik vind het heel leuk om de opdrachten te maken. Eerst krijg je een beschrijving. Dan ga je kijken wat de essentie is en de informatie opdelen in stukken. Vervolgens de code schrijven en dan, via andere keywords en actions, proberen de code efficiënter te krijgen.

Eigenlijk van ik het bedenken en creëren van slimme en efficiënte dingen, met een direct resultaat, het gaafste!

Bovendien, denk ik, dat iedere leeftijd weer diversiteit brengt in de wereld van web development en dat het iets is waar organisaties ook naar opzoek zijn.

Wat ik in ieder geval weet is dat ik web developer wil worden. Wat ik ook weet is dat ik er enorm veel tijd, energie en enthousiasme in ga stoppen. Deze combinatie is bij mij vaak een garantie voor succes. Tegenvallers zullen er zijn en niet alles zal lopen zoals gepland, maar daar hebben we gelukkig relativering, acceptatie en doorzettingsvermogen voor.

Ik ga er voor! Jij ook? Laat even een berichtje achter en/of deel deze post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.