Essentieel voor de web developer: GitHub.

Vandaag ben ik de hele dag bezig geweest met één onderdeel, namelijk de GitHub. Ik volg hiervoor een aantal online lessen bij de GitHub zelf. Dit is dus niet bij Codecademy. Bij Codecademy zit dit ook in het Career Path, maar pas later.

Ik wil het echter nu leren, omdat ik online met anderen mensen wil samenwerken aan projecten. Dit zijn natuurlijk projecten om de geleerde stof te oefenen. Via Slack, zeg maar het Whatsapp voor developers, ben ik in contact gekomen met ander studenten van Codecademy. Deze mensen willen ook graag oefenen. Al deze mensen volgen het Web Development Career Path bij Codecademy.

Via GitHub kunnen je samen aan een (software) project werken. Dus we hebben afgesproken dat degenen, die nog niets van GitHub weten, daar vandaag op gaan studeren. Aanstaande maandag komen we dan (online) weer bij elkaar en maken we een planning.

Het eerste wat we gaan uitzoeken welk project we gaan doen. Het is belangrijk dat het een relatief eenvoudig project is. Wel dienen zowel HTML, CSS en JavaScript aanbod te komen. Daar weten alle studenten nu wel de basisbeginselen (of meer) van.

Daarna gaan we de planning maken en gaan we starten op GitHub. Ik neem aan dat er een soort projectleider zal zijn, die de basis neerzet in onze omgeving op Github. Daarna kunnen we met z’n allen naar de code kijken en er veranderingen in aanbrengen. Het mooie van GitHub is dat de originele code steeds bewaard blijft en de revisies, als het ware, parallel worden bijgehouden. De projectleider kan dan, op het moment dat de aanpassingen naar ieders zin zijn, deze in de originele code integreren. Wij kunnen dat zal team weer naar het volgende stukje code kijken en daar eventuele aanpassingen in aanbrengen.

Dit gaat zo door totdat het gewenste resultaat er staat.

Dit alles is althans hoe ik het voor me zie. Maandag gaan we ermee aan de slag.

Met wat ik er tot nu toe over te weten ben gekomen, ben ik super enthousiast over GitHub.

Ben jij ook enthousiast over deze blog laat dan even een berichtje achter en/of deel deze post.

Prettig weekend!

Eén gedachte over “Essentieel voor de web developer: GitHub.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.