Verdeling van mijn aandacht over bezigheden.

Hoe verdeel ik mijn aandacht over mijn professionele bezigheden? Privé laat ik hier even buiten beschouwing.

Op dit moment gaat de meeste tijd zitten in 3 zaken:

  • Coaching / counseling
  • Opleiding Life Coach
  • Web Development Career Path

Op coaching / counseling kom ik in een latere blog nog terug, namelijk zodra het raakvlakken heeft met de hier besproken onderwerpen. Het gaat zeker raakvlakken krijgen, want ik wil hier software voor ontwerpen en ontwikkelen.

Photo by Carl Heyerdahl on Unsplash

De opleiding tot life coach is iets waar ik letterlijk voor aanwezig moet zijn op locaties. Dat wil zeggen, ik heb lesdagen in een lokaal en ik moet oefenen met medestudenten.

De opleiding is bij Atma in Amersfoort. De opleiding is echt super professioneel van opzet en heeft me echt het inzicht gegeven dat het coachen van mensen een vak is. Een vak dat je moet leren van ervaren docenten in klassikale omgeving met medestudenten. Je kan dus niet zomaar gaan coachen, omdat je ergens veel ervaring in hebt. Coachen is een vak waar je echt een gedegen opleiding voor moet hebben. Jammer, dat zomaar iedereen zich coach mag noemen. Je gaat immers met mensen om en het is niet voor niets dat hiervoor, door de beroepsorganisatie, strenge richtlijnen zijn opgesteld.

In mijn verdere loopbaan ga ik ook zeker verder met coaching.

Deze opleiding heeft er ook voor gezorgd dat ik begonnen met programmeren. Je komt tijdens de opleiding ook heel dicht bij je eigen waarden en wensen. Ik ontdekte dat coding nog steeds heel dicht bij me ligt. De opleiding voor web developer kan ik ook op momenten doen dat het mij uitkomt en ik kan overal leren en coden. Codecademy heeft ook een app waarmee je op je mobiel kan reviewen en oefenen. Heel mooi dus voor mijn huidige situatie.

Het mooie is dat het coderen, en de resultaten die je er door krijgt, ook heel veel energie geeft voor andere activiteiten. Ik denk dat ik nu ongeveer evenveel tijd besteed aan coaching,  de opleiding tot Life Coach en de web development opleiding.

Wat ik met web development ga doen heb ik al een beetje laten doorschemeren. Ik denk dat daar hele mooie dingen uit kunnen komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.