Hoeveel leer ik over web development op één dag?

Redelijk veel. Ik volg de lessen, lees artikelen en kijk wat YouTube video’s over het onderwerp. Het is echter geen topprioriteit. Coaching is mijn belangrijkste bezigheid op professioneel gebied.

Web development vind ik echter heel interessant en komt op de grens van professioneel en privé. Professioneel, omdat ik er meer mee wil doen op het gebied van coaching en wie weet nog meer dingen. Privé, omdat het me rust geeft en het me het fijne gevoel geeft dat ik er in m’n jeugd ook al van kreeg. Privé staat het gelijk aan hardlopen, gamen en het kijken naar voetbal. Het komt echter na vriendin, kinderen, vrienden en familie.

Ik doe een online course web development bij Codecademy, omdat het erg toegankelijk is. Ik kan leren wanneer ik wil. Het vraagt echter wel van je dat je actief betrokken bent. Je schrijft actief code, je doet quizjes en je werkt aan echte projecten. In het verleden heb ik bijvoorbeeld online courses gedaan over Photoshop. Hier keek ik voornamelijk naar video’s over het gebruik van Photoshop. Dit werkt niet voor mij. Ik leer alleen als ik het echt toepas. Coaching leer ik ook alleen door ook echt zelf te coachen.

De community van Codecademy is vrij groot. Je komt in contact met medestudenten via de forums op de website, pagina’s op GitHub, de groep op Facebook en de kanalen in Slack. Door dit contact gaan de onderwerpen meer leven. Over onderwerpen die meer gaan leven wil ik automatisch meer weten, dus ga ik artikelen lezen, blogs lezen en video’s kijken. Dit zorgt er ook voor dat er geen strikte scheiding is tussen privé en professioneel. Door dat ik er gewoon erg geïnteresseerd in ben is het gewoon leuk en hoeft er van mij ook helemaal geen verschil te zijn tussen professioneel en privé.  

Als je ergens instapt in natuurlijk alles nieuw en gaaf. De kunst is om de spanning vast te houden en in de toekomst kunnen filteren wat nog steeds nieuw en gaaf is. Op deze manier houd ik het meestal lang vol. Op één dag leer ik dus redelijk veel over web development, maar er zijn veel dingen op een dag waar ik me mee bezighoud. Door op een dag, waar ik voornamelijk bezig ben met coaching, toch nog wat te leren over coding lees ik ’s avonds vaak ongemerkt toch nog een artikel. Doordat ik het gewoon leuk vind gaat dit allemaal ongemerkt, dat maakt het gaaf en daarom schrijf ik ook graag deze blog!

Ben jij ook enthousiast over deze blog laat dan even een berichtje achter en/of deel deze post.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.